Dag 40: Van Portela naar Guijuelo

Terugreis Portugal Spanje

Autoweg, autoweg, autoweg. (613 km).

Dat is een redelijk adequate samenvatting van de dag. Vanochtend om 7.30 uur vertrokken. Ik wil de 2400 te rijden kilometers naar huis in vier dagen opsplitsen. Dus ik moet vandaag ongeveer 600 km afleggen. 40 jaar geleden zou dat een peulenschilletje voor mij zijn geweest. Op mijn leeftijd een hele prestatie.

Voor ik vertrek doe ik eerst nog wat boodschappen voor onderweg. Dan rijd ik via een autoweg over de grens van Spanje waarna de weg naar het noorden gaat. Onderweg om de paar uur gestopt en een keer iets langer voor de lunch bij een mooi wijnveld.

Verder valt er niet veel te melden. Oh ja, Ik heb bijna 325 kilometer op veilige afstand achter een vrachtwagen gereden van de fa. Alvana, een bedrijf dat aan fruithandel doet. Het prettige was dat hij dankzij de cruise control continu 93 km/h reed. Voor mij een ideale snelheid en ook nog diesel besparend. Dus: Houd je van een banana, koop je fruit dan bij Alvana.

De overnachtingsplek is niet geweldig maar wel een mooi uitzicht op besneeuwde bergen in de buurt van Salamanca en onder het wakend oog van een ooievaarspaar dat mij al snel accepteerde als buurman voor één nacht.

Wel dat was alles voor vandaag. Tot morgen maar weer.

Delen met je netwerk?
(Visited 129 times, 1 visits today)