Camper

Bürstner t 603

 

In maart 2016 heb ik mijn eerste camper gekocht; een oudje maar met weinig kilometers: Een Bürstner T 603 uit 2002 maar met slechts 59.000 km op de teller en goed onderhouden. Hij is dan ook probleemloos door de verzekeringskeuring heen gekomen. Het gewicht van de camper bedraagt 2.730 kg hetgeen betekent dat er bij een maximum toelaatbaar gewicht van 3.400 kg er ruim 650 kg aan bagage meegenomen kan worden. Heel veel kastruimte. De prijs bedroeg € 26.500,–.

De indeling bestaat uit een Frans bed (dus je hoeft niet iedere keer een bed uit te klappen of laddertjes te beklimmen), een middenkeuken, een afgescheiden sanitair-ruimte met douche, toilet en wasbak, en een tafel met banken in de vorm van een treinzit.

De dragende auto is een Fiat Ducato 2.8 JTD, 128 pk; diesel, handgeschakeld. De lengte van de camper bedraagt ca. 6.50 m., ca. 2.30 m. breed en ca. 2.65 m. hoog. Er zijn vier slaapplaatsen; 2 in een Frans bed en bij het ombouwen van de treinzit kunnen er nog 2 slaapplaatsen gecreëerd worden.

Verder beschikt de camper over de volgende voorzieningen:

Onderstel/cabine:

ABS, Airbags, Bagageruimte, Achteruitrijd-camera, Centrale deurvergrendeling, Zware huishoudaccu, Luchtvering, Stuurbekrachtiging, Verduisterinsmateriaal voor de cabine.

Sanitair:

Afvalwatertank 100 liter, Cassettetoilet, Douche, Toilet/wasruimte, Schoonwatertank 100 liter.

Verwarming:

Airconditining in cabine, Circulatieverwarming, Kachel, Ringverwarming, Winterisolatie

Radio/TV:

Antenne-voorbereiding, Audio-installatie, Radio-voorbereiding, Satelliet-antenne

Keuken:

Warmwatervoorziening, Gascomfoor (3-pits), Koelkast met vriesvak

Exterieur/interieur:

Buitenlamp, Combicassettes voor ramen (verduistering en vliegengaas), Groot dakluik, Klein dakluik, Fietsenrek voor 3 fietsen, Hordeur, Ladder, Leeslampjes, Luifel

Techniek en veiligheid:

Lader, Omvormer, Reservewiel, Reservewiel-beugel, Serviceluik, Zonnepaneel

Slaapcomfort:

Lattenbodem en traagschuim matras

Extra aangebrachte voorzieningen:

Vaste kluis in bagageruimte, Wifi-versterker, DAB+radio

Leverancier:

Caravan & Camper Limburg, Mauritsweg 126, 6171 AK Stein, Telefoon: 046-433 35 74. Website: www.caravan-camperlimburg.nl

De eigenaar Bert Piereij heeft mij met raad en daad bijgestaan bij de aankoop van deze eerste camper en er duidelijk rekening mee gehouden dat het een eerste camper was (gering waardeverlies eerste jaren om voordelige inruil/verkoop mogelijk te maken). Uitstekende service.

Delen met je netwerk?
(Visited 2.960 times, 1 visits today)