Handigheidjes varia

Handigheidjes – Varia

Op deze pagina tref je heel verschillende onderwerpen aan die je kunt gebruiken om het reizen makkelijker en leuker te maken. Als je suggesties voor aanvullingen hebt dan hoor ik dat graag door een berichtje in te sturen onderaan deze pagina.

 


Inventarislijst

Ook zo veel gedoe met het inladen van de camper voor een nieuw reis? Ik heb veel websites met inventarislijsten bekeken maar geen daarvan voldeed aan mijn behoeften. Daarom heb ik er zelf maar een gemaakt: Inventarislijst camper. De lijst is in tweeën gesplitst. Links de spullen die permanent aanwezig moeten zijn en rechts de spullen die per reis opnieuw ingeladen moeten worden. De lijst is meerdere keren te gebruiken. In de kolommen kun je de diverse reisdata opgeven en eventuele opmerkingen toevoegen.

 


Verzekering

Ik ben met mijn camper verzekerd bij Aveco. Ik ben er heel tevreden over. In Griekenland had ik meerdere dagen pech en de alarmcentrale van Aveco heeft mij zeer goed ondersteund bij het maken van afwegingen en concrete hulp. Ook een schade uitbetaling is zeer snel afgehandeld. Het is niet voor niks dat deze maatschappij een klantvriendelijkheidsscore heeft van 8,5!

 


Leesvoer

Ik lees relatief veel en dat betekent dat voor de langere reizen er veel boeken meegaan die veel ruimte innemen en er ook voor zorgen dat je sneller het maximum gewicht van de camper bereikt. Ik neem dus geen fysieke boeken meer mee maar maak gebruik van een Kobo e-reader. Je kunt uiteraard ook gebruik maken van de vele apps die beschikbaar zijn voor het lezen van e-books. Bij Kobo en tal van andere boekleveranciers kun je digitale versies van boeken kopen die in het algemeen goedkoper zijn dan de hard-copies.

Je kunt ook gebruik maken van e-book abonnementsdiensten zoals Kobo-plus, de Openbare bibliotheek of Bruna.

Aanvankelijk had ik een proefabonnement genomen op Kobo plus, een nieuw initiatief van Kobo en Bol.com. Ze bieden bijna 40.000 titels aan. Daarvoor moet je een abonnement nemen dat € 9,99 per maand kost en maandelijks opzegbaar is. Je kunt maximaal 15 titels op je e-reader of app downloaden en ze blijven in jouw bezit gedurende je abonnementstermijn. Je kunt de titels op maximaal 5 apparaten tegelijkertijd lezen. Het actuele boekenaanbod is (nog) niet heel groot maar tussen de 40.000 titels zitten genoeg boeken die ik nog graag wil lezen.

Omdat het (actuele) literatuur-aanbod op Kobo-plus nog niet heel groot is en de kwaliteit ervan mij persoonlijk een beetje tegenviel, ben ik na de proefperiode overgestapt op de Openbare Bibliotheek. Voor € 42,– per jaar kun je 10 e-books per 3 weken lenen. Bovendien kun je per jaar 2 digitale cursussen volgen. De boeken komen uiteraard niet in je bezit.

 


Camper schoonmaken

Vind je het ook zo lastig om de camper aan de buitenkant goed schoon te maken (groene aanslag, zwarte strepen, ophopend vuil rond de ramen, dak reinigen)? Dan biedt het volgende bedrijf wellicht een uitkomst: de autostomerij. Het is een franchisebedrijf met vestigingen door het hele land. De camper wordt (milieuvriendelijk) met stoom gereinigd en er wordt rekening gehouden met de kitranden. Naar keuze kan de camper voorzien worden van een was- of sealinglaag om de laklaag te beschermen en vuil snel af te voeren. De werkzaamheden worden thuis of op een aan te geven locatie uitgevoerd. Uiteraard is het ook mogelijk om het interieur te laten stoomreinigen.

 

Delen met je netwerk?
(Visited 1.079 times, 1 visits today)