Over mij en de blog
xxx
Wie ben ik?
Als antwoord op deze wat filosofisch aandoende vraag kom ik met een uiterst pragmatisch antwoord: ik ben Hans Koolmees, ben 73 jaar en geniet dus van mijn pensioen. Het grootste gedeelte van mijn werkzame leven ben ik in diverse functies werkzaam geweest in het Hoger Beroeps Onderwijs; o.a. als docent, curriculumontwikkelaar, studiejaarcoördinator, afdelingshoofd, faculteitsdirecteur, beleidsadviseur onderzoek, directeur van een onderzoeksinstituut. De laatste jaren ben ik, naast mijn deeltijdpensioen, werkzaam geweest bij de Vereniging Hogescholen als beleidsadviseur onderzoek. Bij de aanvang van mijn deeltijdpensioen heb ik een camper gekocht waarmee ik van plan ben meerdere reizen per jaar te maken.
Ik woon sinds 2005 samen met Irina Suzanska en heb 2 ‘stief’kinderen, Anton en Alex. Ze hebben inmiddels beiden het nest verlaten.
Waarom deze website/blog
Deze website/blog is primair gemaakt om familie, vrienden, kennissen en collega’s te informeren over mijn reiservaringen. Maar uiteraard ook voor mijzelf om later, in het bejaardentehuis of wat daar dan dankzij overheidsbeleid nog van over is gebleven, mijn ervaringen terug te kunnen lezen. Daarnaast hoop ik dat mijn blog ook anderen inspireert en behulpzaam zal zijn bij het plannen van hun reizen. Daarom zal ik, waar dat zinvol en mogelijk is, een aantal praktische tips opnemen in mijn blog. Die kun je ook vinden op de pagina Reisgegevens. Ik ben pas sinds mijn pensioen bezig met het vastleggen van mijn reiservaringen in deze blog. Daarom zijn er nog niet zo veel ge’blog’staafd. Maar gezien het feit dat ik meerdere reizen per jaar wil maken zal het aantal spoedig groeien.
Wat kun je verwachten?
De komende jaren zal ik veel door Europa reizen. In het verleden ben ik buiten Europa o.a. heel vaak in de Verenigde Staten geweest en meerdere lange zomervakanties ben ik door Zuidoost Azië gereisd. De behoefte aan verre reizen is afgenomen en daarom wil ik me de komende jaren concentreren op ons oude Europa. Er is hier nog voldoende te ontdekken voor mij.
De inrichting van de website/blog
De kern van deze website bestaat uit een blog, Daarnaast zijn er nog pagina’s, zoals deze, met aanvullende en verwante informatie. De inrichting van de blog kan ik het beste verduidelijken door het hoofdmenu te volgen zoals dat boven in de balk is weergegeven.
Home reisblog: Dit is de kern van de website. De blog geeft hier de reisberichten weer met het meest actuele reisbericht bovenaan daarna volgen de minder recente reisberichten. Op de openingspagina kun je rechts doorklikken naar de vijf meest recente reizen. De volgorde is hier andersom: van het reisbericht van de eerste dag tot het reisbericht van de laatste dag.
Over mij en de blog: Hier valt niet veel over te vertellen want je bent momenteel op deze pagina.
Alle reizen: Hier staan de afzonderlijke reizen gegroepeerd naar land en streek in de volgorde van de eerste reisdag naar de laatste reisdag.
Reisgegevens: Zelfde menustructuur als bij ‘Alle reizen’. Bij de afzonderlijke reizen staan feitelijke gegevens over de reis vermeld zoals het gereden aantal kilometers, de data, de navigatiemiddelen, reisgidsen, websites en apps en eventueel handige tips.
Handigheidjes: Op deze pagina tref je verschillende hulpmiddelen aan die ik gebruik bij het reizen en de voorbereiding van de reizen zoals een inventarislijst, navigatiemiddelen, websites en apps.
Recepten: Hier vind je snel te maken recepten onderverdeeld naar pasta- rijst- en overige gerechten.
Camper: Gegevens over mijn camper.
De weblog is geschreven in het Nederlands. In de rechterkolom wordt een mogelijkheid geboden om te kiezen voor een andere taal. Verwacht geen wonderen van deze vertaalmodule. De digitale vertaalprogramma’s verkeren immers nog in het begin van een ontwikkelingsfase. Maar ik denk dat de vertaalde teksten voldoende begrijpbare teksten opleveren.
Verder zijn er tal van navigatie-instrumenten beschikbaar waarmee je kunt zoeken op o.a. onderwerpen en trefwoorden. Bovendien kun je zoeken in het archief en kan de hele site full-text doorzocht worden.
De routekaarten
Ieder reisbericht wordt voorafgegaan door ‘Reisdag 0′. Hier vind je een routekaart van de gehele reis en alle planningsinformatie. Daarna volgen de dagberichten. Naast een verslag en foto’s over wat er op die dag gebeurd is wordt het reisbericht afgesloten met een kaart van de dagroute. Soms zijn dat er meerdere omdat Google niet alle wegen in de trajecten opneemt (te steil, te smal, onverhard o.i.d.).
Als je met de muis over de kaart heen gaat dan kun je met het dan verschijnend handje de kaart verschuiven. Met de + of de – kun je links beneden inzoomen en uitzoomen (dat kan ook met het wieltje van de muis). Als je klikt op het icoontje rechts boven (grote kaart weergeven) dan kom je op een beedscherm-grote kaart. Op dit scherm kun je linksbeneden kiezen voor een satellietkaart.
Als je met de muis op een van de markeringen klikt dan verschijnt er extra informatie en meestal één of meerdere foto’s. Als je op een van de markeringen klikt en dan aan de linkerkant op ‘Bekijken in Google Maps’ klikt kom je inderdaad in Google Maps terecht. Als je vervolgens de zoekopdracht wegklikt kun je Street View gebruiken.
De noodzakelijke hulp van Stoere Binken Design
De website is in Word Press gebouwd. Bij aanvang dacht ik dat ik dat wel even zelf zou kunnen. Maar de praktijk bleek weerbarstiger te zijn zodat ik voor assistentie bij ter zake kundigen te rade moest gaan. Veel dank ben ik verschuldigd aan René Verkaart van het webdesign bureau Stoere Binken Design. Hij heeft mij op technisch niveau belangeloos met raad en daad ter zijde gestaan. In de tijd dat ik faculteitsdirecteur was heeft René met zijn collega Jeroen Borrenbergs op een uitstekende wijze zeer succesvolle en bijzondere in het oog springende campagnes ontwikkeld m.b.t. studentwerving en publiciteit. Dat had een forse studentengroei tot gevolg. Kortom een betrokken design bureau waarmee je met een gerust hart in zee kunt gaan.
Ik hoop dat de website aan de verwachtingen zal voldoen en houd mij aanbevolen voor op- en aanmerkingen om de website te verbeteren. Overig commentaar is uiteraard ook van harte welkom. In het blog gedeelte wordt er ruimschoots gelegenheid geboden om te reageren.
Beste Hans! Via internet ben ik bij toeval op jouw blog gestrand. Aangezien ik eveneens 72 ben en eveneens ex-leerkracht in het technisch onderwijs en jij een vlotte pen hebt, had ik meteen al raakpunten om verder te gaan in jouw verhalen. Aangezien Ierland een ‘mogelijke’ optie kan worden voor één van onze camperreizen tijdens de zomerperiode, gaan wij beslist jouw reiservaringen intens doornemen. Ik heb al twee vragen, als het mag: 1- Ik heb reeds gemerkt dat jij vaak jouw routes onderbreekt om een bezoek te brengen aan historische gebouwen, zoals kastelen, kerken, kloostergebouwen, e.d. Tijdens één van onze voorgaande reizen in Zuid-Engeland hebben wij de aankoop gedaan van een HERITAGE PASS: één gemeenschappelijk toegangsticket tot talloze bezienswaardigheden. Dit had het grote voordeel dat je ‘onbezorgd’ talrijke gebouwen kon betreden aan een verminderde prijs + je ook de moeite deed om een kijkje te gaan nemen bij bvb. ruines die op zich niet zoveel uitstraling meer hadden, maar toch inbegrepen in het globale pakket. Daarbij was er een uitvoerig boekje met info bij geleverd. Mijn vraag is nu: bestaat er ook in Ierland een gelijkaardig systeem? Ik kan het uiteraard zelf gaan opzoeken, maar wellicht heb jij al ervaring op dat vlak? Vraag 2: Wij zouden opteren om op veel locaties de camper veilig te parkeren en een eindje met de fiets af te leggen om iets te gaan bezoeken. Vraag: zijn de wegen voldoende veilig en geschikt om aan ‘fietsrecreatie’ te doen? En heb je enig idee of de Ierse chauffeur algemeen voldoende galant en voorzichtig omgaat met fietsers? Hopelijk is het allemaal voldoende duidelijk? Alvast dank! Groeten, Gilbert
dag Gilbert,
Hartelijk dank voor jouw bericht. Hierbij een antwoord op jouw vragen:
1. Er is in Ierland een vergelijkbare organisatie: de onvolprezen OPW; the office of public works. Deze breed opgezette organisatie is verantwoordelijk voor alle activiteiten m.b.t. het grote aantal monumenten waar Ierland over beschikt. Deze organisatie heeft een kortingspas voor toegang tot veel monumenten. Vaak zijn ze gratis toegankelijk. De prijs van die pas bedraagt ca. 30,– Euro maar betaalt zich bij slechts een paar bezoeken volledig terug. Die pas is te verkrijgen op: https://heritageireland.ie/visit/heritage-card/
Het is voor een relatief klein land onmogelijk om al die monumenten te exploiteren. De EU subsidieert dan ook heel veel restauratieprojecten in Ierland. Bovendien plaatst de Ierse overheid tijdens een groot deel van het jaar zeer deskundige gidsen of gastvrouwen of -heren op de locaties. Zij hebben vrij vaak een academische graad in geschiedenis, archeologie, kunstgeschiedenis enz. En worden er heel gelukkig van (evenals de bezoeker) als ze op hun kennis aangesproken worden. Aarzel dus niet om ze aan te spreken. Ik snap niet hoe Ierland zo een indrukwekkend monumentennetwerk kan exploiteren. Ook al levert de EU een niet onaanzienlijk financieel gedeelte van onderzoek en restauratie van de monumenten.
Wat betreft de veiligheid van parkeren en fietsen in Ierland het volgende:
a. https://www.nkc.nl/advies/onderweg/landeninformatie/met-de-camper-naar-ierland/
b. ik ben geen fan van campings en probeer zo veel als mogelijk ‘wild’ te kamperen. Ik heb daar in al die jaren nooit problemen mee gehad. Ik volg mijn intuïtie daarbij: als mijn intuïtie me zegt dat de plek waar ik wil staan niet goed is, doe ik het ook niet. Een paar km verder kan de situatie heel anders zijn.
c. Ik heb het idee dat de mentaliteit van de bestuurders vergelijkbaar is met andere landen. Oudere bestuurders zijn heel beleefd en behulpzaam en voor de jongere generatie mag het wel een onsje meer zijn. Maar het is veel stiller in Ierland en dat compenseert het gedrag van de iets wilder reizende jongere generatie.
d. aarzel niet Ieren aan te spreken ze vertellen graag over hun omgeving en weten er vaak heel veel van af. Voor je het weet loop je al een paar uur achter op je reisschema. So be it! Ik ga niet haasten om mijn verstoorde reisschema’s in te halen.
Ik hoop dat deze informatie aan je verwachting voldoet en ik wens je een mooie reis door het mooie Ieraland.
Dag Hans!
Dankjewel voor jouw uitvoerige informatie. Ik ga jouw desbetreffende links zeker openen en bekijken. Zo’n Heritage Pass is alvast een uitnodiging om vaker te stoppen en intenser kennis te maken met een aantal bezienswaardigheden. In andere gevallen zou je er sneller aan voorbij rijden. Ook wij hebben geen haast, wanneer we met onze camper onderweg zijn en gebruiken de voorziene routes enkel als leidraad, maar niet als bindmiddel. Ook wij houden van ‘vrij kamperen’, voor zover het kan en mag uiteraard. In juni 2023 hebben we een volledige maand in Noorwegen rondgereden en nauwelijks op campings, e.d. gestaan. Heerlijk! Hopelijk kan dit ook sporadisch in Ierland.
Wat ‘fietsrecreatie’ betreft: In de meeste gevallen vinden we het een meerwaarde om de fietsen mee te nemen, omdat je dan meer bewegingsvrijheid hebt met je camper. Je plaatst je voertuig op een veilige plek en tracht de omgeving met kleine dagtochten te verkennen. De fiets is ook best handig als je gewoon even naar de winkel moet, of als je een stadscentrum wilt bezoeken. In landen zoals Noorwegen bvb. is dat niet aan de orde, aangezien de wegen te eng en te steil zijn, dus niet aan te raden. Maar we hopen in Ierland wel dat voordeel mee te pikken. Vandaar mijn vraag over fietsen. Groeten, Gilbert . Hopelijk mag ik jou op termijn nog contacteren als ik andere vragen heb?!
Dag Gilbert,
Geen dank. Als je vragen hebt laat het maar weten en ik zal naar beste vermogen antwoorden. Veel plezier met de verdere voorbereiding!
Hans
Hallo Hans,
Gisteren teruggekomen van een geweldige camperreis van 3 weken in Griekenland (samen met mijn man en 2 kinderen van 8 en 12 jaar), wilde ik even een berichtje achterlaten, want we ‘kennen’ je inmiddels allemaal van je blog… Ik zal dat even uitleggen 🙂
Op een gegeven moment waren we op zoek naar informatie over de Lousioskloof, omdat we ergens lazen dat het nogal een uitdaging kon zijn om er te komen. Maarja, wat betekend ‘uitdaging’.. We houden wel van een beetje avontuur, maar om nu vast te geraken op een bergweggetje met een gehuurde camper of het risico te lopen hem volledig gehavend weer in te moeten leveren, tja.. dat was ook niet helemaal ons idee van vakantie.. Bij het zoeken naar meer informatie, stuitten we op jouw blog over Griekenland.
Ten eerste heeft de beschrijving van de blog ons gelijk geholpen met onze vraag en we zijn dan ook de volgende dag naar de kloof gegaan en hebben dezelfde route gewandeld als jij destijds. Schitterend! Wel pittig want het was 36 graden, maar het koele water van de Lousios rivier terug maakte alles goed! Doordat je zo leuk schreef, ben ik ook de rest van je blog van Griekenland gaan lezen. Heel leuk geschreven en we hebben er een paar leuke tips uitgehaald nog. Zo hadden wij bijvoorbeeld Messini niet op ons lijstje staan, maar door jouw verhaal toegevoegd. En we waren inderdaad echt onder de indruk!
Oh en wij hadden exact hetzelfde: Onze navigatie stuurde ons ook meermalen over onverharde wegen of smalle paadjes terwijl er gewoon een andere weg bleek te zijn. Dat is dus nog niet veranderd en herkenden we gelijk!
Een aantal keer als we weer verder trokken, vroegen de kinderen: “Gaan we weer iets doen wat Hans ook gedaan heeft”? Ha ha, kortom.. vandaar dat we het gevoel hebben je te ‘kennen’.
Via deze weg willen we je bedanken voor de inspiratie en waardevolle informatie!
Geniet van de gave reizen en avonturen.
Vriendelijke groet,
Maarten, Maaike, Yiro & Evi Sprock
Dag Maaike,
Hartelijk dank voor de leuke en zo snelle reactie na de reis! Het is een van de doelen van mijn blog om anderen te inspireren en dat is bij jullie dus wel heel letterlijk goed gelukt. Leuk dat jullie de kinderen in de leeftijd van 8 en 12 jaar op deze manier kennis laten maken met natuur en cultuur en dat ze het ook nog leuk vinden. Daar zullen ze later ongetwijfeld dierbare herinneringen aan overhouden. Hier komt de schoolmeester weer een beetje bij mij naar boven: het is zooo belangrijk voor kinderen dat ze op deze manier met de wereld in aanraking komen.
Ook al is het al weer een paar jaar geleden dat ik deze reis maakte. Waarschijnlijk niet toevallig dat jullie er twee activiteiten uit haalden waarvan ik de herinneringen nog steeds koester. Ik hoop dat jullie met z’n vieren nog meer mooie reizen mogen maken de komende jaren want voor je het weet zitten de kinderen op kamers, hebben ze relaties, wonen ze totaal ergens anders hetgeen gezamenlijk reizen bemoeilijkt. Ik hoop nog vele keren dus met jullie ‘samen’ op reis te kunnen gaan.
Vriendelijke groet en een groet voor jou, Maarten, Yiro en Evi,
Hans Koolmees
Beste Hans, wat een inspiratie, geweldig leuk. Het kan aan mij liggen maar hoe zie ik in de verslagen waar je hebt overnacht ?
Dag Carola,
Dank voor jouw reactie. Omdat ik meestal ‘wild’ overnacht en ik dus niet kan verwijzen naar een concreet adres van camping of camperplaats zijn er dus zelden overnachtingsplaatsen in mijn blog opgenomen. Je kunt ze dus eigenlijk alleen terugvinden op de kaart van het dagverslag. Dat kun je doen door de kaart van het dagverslag te vergroten met de vingers tot het niveau waarop je het adres kunt terugvinden of door het noteren van de gps-coördinaten. Dat is een beetje omslachtig dus ik zal er over nadenken hoe ik dat eenvoudiger kan maken. Goede vraag dus en dank daarvoor!
Vriendelijke groet,
Hans
Hoi Hans,
Ik heb met je gewerkt bij Zuyd en geniet van je camper verhalen. Ik houd van Noorwegen. Ik zou graag een keer met je mailen. Kan je een mailtje sturen naae zeger..vroon@zuyd.nl
Hallo Hans,
Per toeval kwam ik op deze website terecht en voor ik het wist was ik een stuk verder in de tijd. Ik vind hier veel informatie en voorlopig ben ik hier nog niet uitgekeken 🙂
Ik ga me zeker inschrijven op de nieuwsbrief om je te volgen.
Veel succes en reisplezier.
Groetjes, Ellen.
Dag Ellen,
Fijn om te horen dat je wat aan mijn blog hebt. Je krijgt vanzelf bericht als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Maar voorlopig zal het er door de bekende omstandigheden niet uitgebreid van komen. Wachten op betere tijden.
Groeten, Hans
Leuke verhalen. Een feestje om ze te lezen
Dag Gijs,
dank je wel. Ik werk graag mee aan feestjes.
Groeten,
Hans
Goedemiddag,
Zijn wij familie van elkaar?
Ik hoor bij de tak van Johannis Koolmees & Cornelia Keij, via Gerrit Koolmees & Maria Hofmans, naar Arie Koolmees & Aafje Elizabeth de Cocq
MVG Andréas Koolmees
Dat zou zomaar kunnen. Mijn grootouders van vaders kant waren Arie Koolmees (1864-1933) en Johanna Cornelia Koolmees (geboren Blom) (1873-1942). De door u genoemde namen komen ook voor in de stamboom maar ik kan de verbinding niet maken tussen mijn grootouders en de door u genoemde familieleden.
Vriendelijke groet,
Hans Koolmees
Goedemorgen Hans,
Is het mogelijk dat jij mij mailt? ik wil je een inhoudelijke vraag stellen over iets op jouw website.
Dat werkt bij mij niet goed, maar bij jou wel zie ik.
Ben allang op zoek naar een oplossing, misschien kun jij mij die bieden.
Alvast dank.
Lia
Hallo Hans,
Complimenten voor jouw website, heb erg genoten van de verslagen van de Groot-Brittannië en Noorwegen reis, fijn om te lezen. Mooie foto’s ook.
groetjes,
Lia Keizer
Dank je wel Lia voor het compliment. Ik lees jullie blog ook met belangstelling. Informatief en niet zonder humor. Het valt me op dat we een beetje de zelfde stijl hanteren.
Vriendelijke groet,
Hans Koolmees
Dag Lia,
Ik zal contact per mail opnemen en hoop dan je te kunnen helpen met jouw probleem.
Vriendelijke groet,
Hans Koolmees
Hoi Hans,
Dank voor je aardige reactie. Wij zijn van 10 tot 24 juli in de buurt van Mechelen.
Als je er bent, zou je het dan leuk vinden als we (Jaap en ik) even op de koffie komen?
Lijkt me leuk om je te zien en om misschien wat tips te horen over huisjes in Zuid-Limburg.
Hartelijke groet, Pien/Leontien van Bilsen
Hoi Hans,
De site komt weer helemaal zonder gekke tekens tot volle ontplooiing !
Het zou idd leuk zijn om die gpx bestanden van Sardinië te kunnen gebruiken.
Scheelt een pak opzoekwerk. Kan dit via mijn mailadres gelinkt worden aub ?
Het is helemaal niet dringend, deze reis zou ik graag volgend jaar ondernemen… want eerst ook wat Italiaans bijleren.
Na de Paasdagen gaan we alvast eens wat toeren in de “region Gard et Ardèche”
Hartelijke groeten Rik
Dag hans,
Mooie verslagen ! Dank daarvoor. Dat helpt ons weer met plannen van onze eigen reizen. Ik plaats een linkje naar je site op ons eigen blog,
Groet en misschien tot ziens ergens onderweg
Dank Robert-Jan, ik ga jouw blog bekijken.
Hoi Hans,
Als kersverse nieuwe campereigenaar lees ik met plezier je reis verhalen. Hieruit haal ik in ieder geval al een hoop inspiratie voor onze reizen. Ook ben ik aan het kijken om ook een blog te maken van onze avonturen en ik was eigenlijk benieuwd hoe jij die routes uit google myapps zo mooi op je site krijg. Is dat trouwens de echte route die je rijd of geef je daar alleen de start en bestemming op?
Dan nog een opmerking maar misschien heb je dat al vaker gehoord, Als ik je blog lees van je huidige trip naar Schotland moet ik steeds onderaan op vorige verslag klikken als ik naar de volgende dag wil. Volgens mij klopt dat niet toch?
Geniet nog van je reis door `Schotland en wie weet komen we elkaar nog eens tegen onderweg!!
Groeten Robert
Dag Robert, was net bezig mijn blog up te loaden nu ik toevallig even een goede online verbinding heb en las je reactie. Dank voor je waardering. De routes die ik op de kaarten weergeef zijn de werkelijke routes die ik gereden heb. Op het tabblad ‘handigheidjes’ van mijn blog vind je een beschrijving hoe ik de kaarten maak.
Het is inderdaad lastig als je een totaal beeld van de reis wilt krijgen als je bij de reisblogpagina steeds het meest recente bericht te zien krijgt en dus steeds naar een vorig of volgend bericht moet gaan. Dat is nu eenmaal het nadeel maar ook het voordeel van een blog waar het meest recente bericht het belangrijkste is.
Daarom heb ik op de openingspagina van mijn blog de diverse reizen aangegeven die je kunt aanklikken. Als je dan bv op Schotland klikt dan zie je de reis in de juiste volgorde staan. Beetje omslachtig maar het is niet anders.
Ik wens je veel plezier toe bij het plannen van je reizen en vooral natuurlijk bij het uitvoeren van de reizen.
Vriendelijke groet,
Hans
de link reisverslag Normandië en Bretagne werkt niet
Dank je wel Angela. De reis zal pas in 2019 plaatsvinden. Ik heb de link weggehaald. Dank voor de signalering.
hallo hans,
wat een prachtige verslagen en een verrijking van je leven echt een voorbeeld dat je werkt om te leven!
ik zou graag wat info over de foto”s vanuit je galicie verslag oa de oude molens waar die staan en dat oude aquaduct Nerja prachtig! en die foto van oude restanten van..? in de buurt dacht ik van de vuurtoren bij finastair?
bvd en alvast veel plezier met de volgende reis
mvg caroline
Dag Caroline,
Dank voor het compliment. Ja het is inderdaad een verrijking van het leven om zo lang op reis te kunnen gaan en iets meer van de landen te begrijpen die je bezoekt.
Dan iets over de foto’s. Vóór ik op reis ga gebruik ik voor de grote foto’s soms foto’s van het internet. Dat geldt ook voor de foto’s van de molens. Ik ben er zelf niet geweest maar ze blijken bij Consuegra te staan in Castillia la Mancha.
Het prachtige aquaduct staat in Segovia. Dat is ten NW van Madrid.
Nerja ligt in Andalusië en ligt ten oosten van het mooie Malaga.
De restanten van de grafheuvel zijn te vinden in Dombate (zie kaart in verslag voor de precieze locatie). Indrukwekkend om te zien maar ik was nog meer onder de indruk van de restanten van een dorp dicht in de buurt van Dombate: Casta de Boneiro (zie verslag). Het ligt inderdaad niet heel ver weg van Finistere.
Vanaf begin september kun je de dagelijkse reisverslagen uit Schotland volgen op mijn blog.
Vriendelijke groet,
Hans Koolmees
Ik herken mezelf in wat je zegt over de afgenomen behoefte verre reizen te maken. Ons oude Europa heeft ook prachtige natuur en overblijfselen van een rijke geschiedenis. Wat moet het fijn zijn in je camper op reis te kunnen. Nergens kosten kwijt aan een hotel, en alle gemakken van thuis mee.
Ik kan het alleen maar bevestigen Pim. Maar de vrijheid die je hebt, gaan en staan waar je wilt vind ik wel het grootste voordeel. Ik geniet elke minuut van deze reis.
Hoi Hans,
Heel leuke camperverslagen heb je al gemaakt !
Ik ben toevallig op jou reisblogspot beland en ben gelijk aan het lezen geslagen. Een fijn reisverslag maak je telkens weer.
Zelf ook nog maar voor het 2de seizoen “camperaar” geworden… tot onze algehele voldoening.
Jou verslagen zullen mij zeker helpen om een mooi reistraject uit te stippelen voor de maand april.
En de stille “plekjes” gaan we ook stil houden wees gerust.
Alvast gefeliciteerd met jou heldere schrijfstijl en geniet verder van het onderweg zijn !
Groeten Rik
(uit België)
Dag Rik,
Dank je wel voor de grote complimenten. Ik doe het graag Rik, niet alleen voor anderen maar ook voor mijzelf. Je doet zo veel indrukken op dat ikhet echt iedere dag even bij moet houden om het allemaal niet te vergeten. Veel succes met het verder plannen van je reizen!
Vriendelijke groet,
Hans Koolmees
Hoi Hans,
Ik heb even jou site gecheckt en bovenaan staan een heleboel tekens en cijfers… blijkt iets aan de site te mankeren..?
Heb je verder speciale reisplannen om dit jaar te verwezenlijken ?
Maak vast wat leuke blogs ! Groeten Rik
Dag Rik,
Dank je wel voor de waarschuwing. Ik heb het doorgegeven en ik hoop dat het probleem binnenkort opgelost zal zijn. De foutmelding heeft betrekking op het niet volledig laden van pagina’s en het niet goed kunnen doorzoeken van de foto-bibliotheek.
Ja ik ben wel bezig met het voorbereiden van diverse reizen: Sardinie. Ierland, Normandie/Bretagne en Sicilie. Maar het is de vraag of het tot realisatie komt omdat de gezondheid van mijn vrouw te wensen overlaat. Voorlopig ben ik dus aan huis gebonden. Maar hopelijk kan ik aan het einde van het jaar of volgend jaar de draad weer oppakken. Ik hoop dat jullie reizen goed verlopen zijn.
Hartelijke groet,
Hans Koolmees
Dag Hans,
Blijven plannen hoor, alles komt wel weer goed.
Niet alles loopt zoals wij het willen… ook hier veel meer zorg dan gedacht voor de resterende ouders en de kleinkinderen.
Reizen van lange duur zijn even niet mogelijk.
Mocht je al iets van concrete planning hebben voor de reis naar Sardinië, deze reis willen wij ook nog maken en niet alleen de highlights zien, tips zijn welkom.
Groeten Rik
Dag Rik,
De technische problemen zijn volgens mij nu verholpen op de blog. Ik heb inmiddels de verslagen van de korte reis naar Normandie aan de blog toegevoegd. Ik blijf doorgaan met plannen. Ik heb twee aardige gidsen voor Sardinie gevonden:
1 de Engelstalige Sunflowergids over Sardinia. Er staan aardige routes en wandelingen in.
2 de Rother wandelgids over Sardinie met ca. 50 wandelingen.
Ik heb de meeste routes en wandelingen inmiddels omgezet in gpx. Als je behoefte hebt aan deze navigatie bestanden dan kan ik je ze doen toekomen.
Vriendelijke groet,
Hans Koolmees
Wat leuk om na bijna 25 jaar op deze manier weer van u te horen.
Dag Sacha, dank je wel voor je reactie. Is het al weer 25 jaar geleden? Ik ben inmiddels met pensioen en dan mag je vanwege je ouderdom wel eens vergissen in de tijd. Ik hoop dat het met jou net zo goed gaat als met mij.
vriendelijke groet van je oude schoolmeester
Hallo Hans,
Mooi beschreven zo’n route. Wij willen daar volgend jaar aan gaan denken, maar weten totaal niets van het reizen in/door Frankrijk.
Daarom zou ik deze reis willen printen en bewaren. Paar vragen,
1) is of je zo’n verslag ook in 1x kan printen of moet je deel voor deel printen?
2) Hoe zet je zo’n route op een kaart? is dat bij Google?
groeten Wim
Dag Wim, Goed idee om naar Noorwegen te gaan. Het is een overweldigend land met onovertroffen natuurschoon. Dan het antwoord op je vragen:
1. Ik vrees dat je het verslag bericht voor bericht moet printen. Ik heb althans geen andere mogelijkheid ontdekt.
2. Bij de kaarten heb ik inderdaad gebruik gemaakt van Google Maps. Hier volgt een korte instructie:
a. Binnen je google account ga je naar Drive.
b. Linksboven blauw icoon ‘Nieuw’ aanklikken.
c. Kies dan voor ‘meer’.
d. Kies dan voor ‘Google My Maps’.
e. Dan verschijnt de kaart.
f. Klik op het icoon ‘routebeschrijving toevoegen’ (onder de zoekbalk).
g. Vervolgens in de linkerkolom de plaatsen invoeren.
Let op: er kunnen slechts 10 plaatsen in 1 route toegevoegd worden. Maar als je na de 10e plaats opnieuw klikt op het icoon ‘routebeschrijving toevoegen’ en op de eerste plaats de laatste plaats van de vorige route intikt, dan sluiten de twee routes mooi op elkaar aan.
Binnen ‘mijn drive’ kun je de kaarten heel goed ‘organiseren’.
Veel succes er mee. Vriendelijke groet, Hans Koolmees
PS. binnenkort zal ik op het verslag van de eerste dag nog een kaart toevoegen van de gehele reis.