Over mij en de blog

hans koolmees

xxx 

Wie ben ik?

Als antwoord op deze wat filosofisch aandoende vraag kom ik met een uiterst pragmatisch antwoord: ik ben Hans Koolmees, ben 73 jaar en geniet dus van mijn pensioen. Het grootste gedeelte van mijn werkzame leven ben ik in diverse functies werkzaam geweest in het Hoger Beroeps Onderwijs; o.a. als docent, curriculumontwikkelaar, studiejaarcoördinator, afdelingshoofd, faculteitsdirecteur, beleidsadviseur onderzoek, directeur van een onderzoeksinstituut. De laatste jaren ben ik, naast mijn deeltijdpensioen, werkzaam geweest  bij de Vereniging Hogescholen als beleidsadviseur onderzoek. Bij de aanvang van mijn deeltijdpensioen heb ik een camper gekocht waarmee ik van plan ben meerdere reizen per jaar te maken.

Ik woon sinds 2005 samen met Irina Suzanska en heb 2 ‘stief’kinderen, Anton en Alex. Ze hebben inmiddels beiden het nest verlaten.

Waarom deze website/blog

Deze website/blog is primair gemaakt om familie, vrienden, kennissen en collega’s te informeren over mijn reiservaringen. Maar uiteraard ook voor mijzelf om later, in het bejaardentehuis of wat daar dan dankzij overheidsbeleid nog van over is gebleven, mijn ervaringen terug te kunnen lezen. Daarnaast hoop ik dat mijn blog ook anderen inspireert en behulpzaam zal zijn bij het plannen van hun reizen. Daarom zal ik, waar dat zinvol en mogelijk is, een aantal praktische tips opnemen in mijn blog. Die kun je ook vinden op de pagina Reisgegevens. Ik ben pas sinds mijn pensioen bezig met het vastleggen van mijn reiservaringen in deze blog. Daarom zijn er nog niet zo veel ge’blog’staafd. Maar gezien het feit dat ik meerdere reizen per jaar wil maken zal het aantal spoedig groeien.

Wat kun je verwachten?

De komende jaren zal ik veel door Europa reizen. In het verleden ben ik buiten Europa o.a. heel vaak in de Verenigde Staten geweest en meerdere lange zomervakanties ben ik door Zuidoost Azië gereisd. De behoefte aan verre reizen is afgenomen en daarom wil ik me de komende jaren concentreren op ons oude Europa. Er is hier nog voldoende te ontdekken voor mij.

De inrichting van de website/blog

De kern van deze website bestaat uit een blog, Daarnaast zijn er nog pagina’s, zoals deze, met aanvullende en verwante informatie. De inrichting van de blog kan ik het beste verduidelijken door het hoofdmenu te volgen zoals dat boven in de balk is weergegeven.

Home reisblog: Dit is de kern van de website. De blog geeft hier de reisberichten weer met het meest actuele reisbericht bovenaan daarna volgen de minder recente reisberichten. Op de openingspagina kun je rechts doorklikken naar de vijf meest recente reizen. De volgorde is hier andersom: van het reisbericht van de eerste dag tot het reisbericht van de laatste dag.

Over mij en de blog: Hier valt niet veel over te vertellen want je bent momenteel op deze pagina.

Alle reizen: Hier staan de afzonderlijke reizen gegroepeerd naar land en streek in de volgorde van de eerste reisdag naar de laatste reisdag.

Reisgegevens: Zelfde menustructuur als bij ‘Alle reizen’. Bij de afzonderlijke reizen staan feitelijke gegevens over de reis vermeld zoals het gereden aantal kilometers, de data, de navigatiemiddelen, reisgidsen, websites en apps en eventueel handige tips.

Handigheidjes: Op deze pagina tref je verschillende hulpmiddelen aan die ik gebruik bij het reizen en de voorbereiding van de reizen zoals een inventarislijst, navigatiemiddelen, websites en apps. 

Recepten: Hier vind je snel te maken recepten onderverdeeld naar pasta- rijst- en overige gerechten.

Camper: Gegevens over mijn camper.

De weblog is geschreven in het Nederlands. In de rechterkolom wordt een mogelijkheid geboden om te kiezen voor een andere taal. Verwacht geen wonderen van deze vertaalmodule. De digitale vertaalprogramma’s verkeren immers nog in het begin van een ontwikkelingsfase. Maar ik denk dat de vertaalde teksten voldoende begrijpbare teksten opleveren.

Verder zijn er tal van navigatie-instrumenten beschikbaar waarmee je kunt zoeken op o.a. onderwerpen en trefwoorden. Bovendien kun je zoeken in het archief en kan de hele site full-text doorzocht worden.

De routekaarten

Ieder reisbericht wordt voorafgegaan door ‘Reisdag 0′. Hier vind je een routekaart van de gehele reis en alle planningsinformatie. Daarna volgen de dagberichten. Naast een verslag en foto’s over wat er op die dag gebeurd is wordt het reisbericht afgesloten met een kaart van de dagroute. Soms zijn dat er meerdere omdat Google niet alle wegen in de trajecten opneemt (te steil, te smal, onverhard o.i.d.).
Als je met de muis over de kaart heen gaat dan kun je met het dan verschijnend handje de kaart verschuiven. Met de + of de – kun je links beneden inzoomen en uitzoomen (dat kan ook met het wieltje van de muis). Als je klikt op het icoontje rechts boven (grote kaart weergeven) dan kom je op een beedscherm-grote kaart. Op dit scherm kun je linksbeneden kiezen voor een satellietkaart.

Als je met de muis op een van de markeringen klikt dan verschijnt er extra informatie en meestal één of meerdere foto’s. Als je op een van de markeringen klikt en dan aan de linkerkant op ‘Bekijken in Google Maps’ klikt kom je inderdaad in Google Maps terecht. Als je vervolgens de zoekopdracht wegklikt kun je Street View gebruiken.

De noodzakelijke hulp van Stoere Binken Design

De website is in Word Press gebouwd. Bij aanvang dacht ik dat ik dat wel even zelf zou kunnen. Maar de praktijk bleek weerbarstiger te zijn zodat ik voor assistentie bij ter zake kundigen te rade moest gaan. Veel dank ben ik verschuldigd aan René Verkaart van het webdesign bureau Stoere Binken Design. Hij heeft mij op technisch niveau belangeloos met raad en daad ter zijde gestaan. In de tijd dat ik faculteitsdirecteur was heeft René met zijn collega Jeroen Borrenbergs op een uitstekende wijze zeer succesvolle en bijzondere in het oog springende campagnes ontwikkeld m.b.t. studentwerving en publiciteit. Dat had een forse studentengroei tot gevolg. Kortom een betrokken design bureau waarmee je met een gerust hart in zee kunt gaan.

Ik hoop dat de website aan de verwachtingen zal voldoen en houd mij aanbevolen voor op- en aanmerkingen om de website te verbeteren. Overig commentaar is uiteraard ook van harte welkom. In het blog gedeelte wordt er ruimschoots gelegenheid geboden om te reageren.

 

Delen met je netwerk?
(Visited 3.621 times, 1 visits today)