Dag 41: Van Guijuelo naar Saint Vincent de Tyrosse

Terugreis Spanje Frankrijk

Zelfde samenvatting als gisteren: Autoweg, autoweg, autoweg. (578 km).

Spanje

Vanochtend rond 8.00 uur vertrokken uit Guijuelo onder een klepperende afscheidsgroet van de ooievaars.

Ik rijd eerst door het wat saaie gebied van midden Spanje heen: veel graslanden en er wordt al hooi binnengehaald. Naarmate ik meer in het noorden komt wordt het heuvelachtiger en groener. Ik lunch aan de voet van de Pyreneeën.

Tot mijn verbazing zie ik dat er in tegenstelling tot het verleden er veel insecten het leven laten door tegen mijn auto aan te vliegen. Gaat het dan echt de goede kant op? Ik kan het me niet voorstellen.

Als ik de grens nader met Frankrijk wordt het drukker en drukker en dat culmineert in het a-sociale rijgedrag van de Fransen: voorrang nemen, net even er tussendoor schieten, veel toeteren, en de regels met een korreltje zout nemen. Iedereen heeft haast. Wat een verschil met Portugal. Ik wil weer terug!!!

Het kiezen voor een tol-vrije autoroute door Spanje is heel goed te doen. De tol-vrije snelwegen zijn helemaal niet druk en van uitstekende kwaliteit. Je merkt het verschil met de tolwegen nauwelijks.

Frankrijk

Er is veel politiecontrole en aan de grens is weer een geïmproviseerde douanepost ingericht. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar het voelt niet goed.

Moe van de drukte op de Routes Nationales kies ik La Lande voor een mooie rustige plek in de typerende dennenbossen van La Lande.

Ik heb geen zin om te koken op dit late uur en eet een kant-en-klaar-maaltijd. Daarna nog wat mailen voor het werk dat maandag weer begint en verder nog wat lezen.

Wat ik lees

Oh dat heb ik een tijd niet meer beschreven. Ik ben momenteel bezig met een dikke pil van de volledige werken van Toergenjev. Ik lees momenteel Vaders en Zonen. Prachtig geschreven, mooie karakterschetsen tot in alle details. Je ziet de mensen zo voor je opdoemen. Daar zijn de Russen toch wel heel erg goed in.

Delen met je netwerk?
(Visited 110 times, 1 visits today)