Camperreis Griekenland dag 1: Van Mechelen naar Bully

Eerste reisdag

De eerste dag is traditioneel altijd een reisdag. Een beetje saaie reis die voor het grootste gedeelte de ‘Route du Soleil’ volgt.

Ik ben vanochtend rond 8.00 uur vertrokken  want ik wil zo ver als mogelijk doorreizen naar Frankrijk waardoor ik langer in Italië kan verblijven. Eerst heb ik Irina naar het werk gebracht. Het was vervelend om afscheid te nemen. We moeten een weg weten te vinden waardoor we meer samen kunnen reizen. Dit jaar lukt dat nog niet. Daarna ben ik via de gebruikelijke weg doorgereisd naar het zuiden van Frankrijk. Ik heb zo veel mogelijk de snelweg en de péage gevolgd. Het plan was dat ik ongeveer zou doorreizen tot de grens van Frankrijk/Italië. Maar dat is niet gelukt. Ik ben niet verder tot de omstreken van Lyon gekomen. Reden daarvan was dat ik vannacht niet veel geslapen heb en tussen de middag dus alsnog twee uur slapen heb ingehaald.

Ik was er niet helemaal bij tijdens het reizen. Steeds weer dwaalden mijn gedachten af naar de enerverende en treurige week die we in Riga hebben doorgebracht en naar Irina en de jongens. Het zijn wel contrastrijke weken geweest de laatste tijd. Maar het is wel goed om al rijdend deze afgelopen weken nog een keer te verwerken. Onderweg heb ik heel veel muziek beluisterd. O.a. Bach. Brandenburgse Concerten uitgevoerd door het aanstekelijke jonge Franse ensemble Cafe Zimmermann. De nieuwste cd’s van Lucas en Arthur Jussen met interessant werk van Say en The Great American Songbook zeer overtuigend uitgevoerd door Rod Stewart.

Veel valt er dus niet binnen het kader van dit blog over de reis te melden. Ik beloof beterschap voor de komende dagen. Een overnachtingsplaats heb ik gevonden in Bully bij het Domaine de Roche Cattin van Florence en Jean Gabriel Devay. Het wijngoed is gelegen midden in de Beaujolais. Ik kwam om ca. 20.00 uur in de stromende regen aan bij het Domaine waar ik allerhartelijkst ontvangen werd door Jean Gabriel. Hij heeft me het een en ander verteld over het wijngoed en de moeilijkheden die de oogsten de afgelopen jaren hebben opgeleverd.

Daarna eten, Irina bellen die het gelukkig goed maakt en de blog bijwerken. De stromende regen deed me denken aan de Noorwegen reis. Ik had destijds het idee dat ik voor mijn gehele leven wel genoeg regen te verwerken had gekregen. Maar de regen van vandaag bewees dat het nog wat erger kan. Maar er was wel weer een zonzijde aan de regen: tegen de schemer kwam de zon weer op en deze vormde samen met de regen een werkelijk fantastische dubbele regenboog. Zo helder heb ik er nog nooit een gezien. Ik hoop dat de foto’s gelukt zijn en compenserend werken voor het zeer geringe aantal foto’s dat ik vandaag gemaakt heb.

Delen met je netwerk?
(Visited 1.114 times, 1 visits today)