Camperreis Zuidoost Frankrijk dag 9: Van Billíème naar Nuelles

 

Les plus beaux villages de France

Dag 9 van de Camperreis Zuidoost Frankrijk leverde bij het water tanken een nat pak op. Omgekleed en doorgereisd naar Pérouges en Oingt. Aan het einde van de middag doorgereden naar de overnachtingsplaats Domaine des Pampres d’Ór  in Nuelles.

Vanochtend rond 9.00 uur vertrokken. Er was veel regen geweest vannacht en in de ochtend zag het er dreigend uit. Maar al spoedig klaarde het op en is het vrijwel de hele dag zonnig gebleven. De eerste taak die vervuld moest worden was water innemen, toilet reinigen en vuil water lozen. Op ca. 5 km van de overnachtingsplek was een aire municipale waar je voor twee Euro alles in orde kon maken. Er stonden gelukkig niet veel campers die getuigen konden zijn van mijn geklungel. Eerst het vuil water afvoeren. Het is een heel gemanouvreer om de uitlaatpijp van de vuilwatertank boven het afvoerputje te krijgen, maar na enkele keren heen en weer rijden was dat gelukt.

Toen moest het water bijgevuld worden. Ik meen dat ik al eerder gemeld heb dat er iets in de ingang van de schoonwatertank zit dat het soepel naar binnenstromen verhindert. Ik had gelukkig een slang bij mij die als hij nat wordt langer wordt en een grotere diameter krijgt. Dus, was de redenering, als ik er niet te veel water door laat stromen dan zal ik de tank wel kunnen vullen. Dat ging in eerste instantie goed, dus overmoedig heb ik de kraan maar iets meer open gezet en het water golfde met veel souplesse naar binnen. Maar het hield maar niet op. Dus toen ik de slang er uit wilde halen zat hij klem in het eerder gemelde voorwerp omdat de slang dus dikker was geworden. Toen maar met enig geruk de slang er gedeeltelijk uit getrokken maar dat had tot gevolg dat er twee luide knallen volgde.

In eerste instantie dacht ik dat ik de schoonwatertank opgeblazen had. Maar niet veel later bedacht ik dat de slang de zwakste schakel was en dat die dus gebarsten was. Dat bleek dan ook het geval te zijn. Maar intussen zat de tank overvol en toen ik met geweld de slang uit de vulopening trok kwam er een vloedgolf aan water uit de tank over mij heen en gelijk werd het belemmerende voorwerp met kracht vele meters naar buiten gestuwd. Ik kletsnat maar het euvel was verholpen. Toen moest het toilet nog gereinigd worden. Maar waar. Er waren 2 soorten toiletten. Ik heb er maar een gekozen met een toiletpot. Maar 10 liter in een toiletpot is veel en het is dus maar net goed gegaan. Als laatste de afvalzakjes in de vuilemmer. Dat ging in één keer goed. Daarna inkopen gedaan en toen doorgereden naar Pérouges.

Pérouges

Pérouges is een van de hoogtepunten van deze vakantie. Een vestingsdorp op de top van een heuvel dat nog vrijwel geheel in tact is (middeleeuws). Ook hier weer weinig toeristen. Het ene mooie straatje na het andere. Een prachtige kerk die aan de zuid-oostkant ook als verdedigingsmuur dienst deed. Dat was te zien aan de dikte van de muren. Er kwam ook een lagere schoolklas op excursie in de kerk. Wat een verschil met een Nederlandse school. De kinderen bleven ruim een half uur rondkijken en luisteren en kwamen met veel vragen. Dat merk ik trouwens overal hoezeer de cultuur van Frankrijk deel uitmaakt van het dagelijks leven en niet opzij gezet wordt als iets te negeren ouderwets. Ik heb er bijna 2 uur rondgelopen. Helaas moest ik met mijn telefoon de foto’s maken omdat de batterij van de camera leeg was.

 

Oingt

Vervolgens doorgereden naar Oingt in Rhône. Ook een mooi stadje midden in de Beaujolais. Ook hier weer heel stil. Opvallend waren de stenen waarmee de huizen gebouwd waren: veel donkerder geel dan elders. Alles was perfect gerestaureerd maar daardoor kreeg het dorp wel een steriele uitstraling. Wel een prachtig uitzicht op de Beaujolais wijngaarden.

Camperreis Frankrijk: Oingt

Daarna doorgereden naar de overnachtingsplaats: Nuelles bij de familie Perras op het Domaine des Pampres d’Ór. Ik werd welkom geheten door meneer Perras maar hij verontschuldigde zich dat hij niet veel tijd had i.v.m. een vergadering later op de avond bij hem thuis. Ik werd uitgenodigd om een plekje te zoeken aan de rand van de wijngaarden. Ook hier was ik weer de enige gast. Een tijdje buiten gezeten en genoten van het uitzicht over de wijngaarden. Een korte wandeling gemaakt door de wijngaarden. Opvallend was de combinatie van oude stokken met jonge net geplante stokken. Spoedig ging het regenen dus toen maar naar binnen gegaan. Ik heb slecht geslapen omdat de regen veel herrie maakte en ik het idee had dat er een zondvloed over mij heen kwam. Maar de volgende dag merkte ik dat slechts een beetje regen qua geluid in de camper het idee geeft van een stortbui.

Camperreis Frankrijk: Nuelles

Delen met je netwerk?
(Visited 277 times, 1 visits today)