Dag 30: Van San Leonardo de Siete Fuentes naar Busachi

Niets bijzonders

Ik begin de dertigste dag van de camperreis Sardinië met een wandeling door een rotsig en heide-achtig landschap en vervolg dan mijn reis naar het zuidoosten. Er gebeurt niet veel bijzonders dus het wordt een kort verslag.

Wandeling rond de toppen van de Montiferru

Ik sta weer vroeg op om de hitte te ontlopen tijdens de voorgenomen wandeling. De voorspelling is dat morgen de temperatuur ongeveer met zes graden zal dalen. 27 Graden! Dat moet aanvoelen als vriesweer.

Ik begin de dag na het ontbijt met het vullen van de watertank en de drankflessen met het superieure water (althans dat zegt men) van een van de 7 bronnen. Daarna rijd ik de korte afstand naar het begin van de wandeling: een aantal zendmasten van de RAI. De laatste 2 kilometer gaat soms vrij steil omhoog over een onwaarschijnlijk slechte weg.

De wandeling gaat eerst een stuk omlaag en leidt door een dennenbos en door een rotsig landschap met verre panorama’s. Het is niet mijn mooiste wandeling of wellicht begin ik nu echt blasé te worden.

Montiferru

Wat me wel opvalt is dat er een ongekende plantenrijkdom is. Helaas zijn de meeste planten uitgebloeid maar het zal in het voorjaar een ongelooflijk mooi gezicht zijn.

Het valt me ook op hoe arm de grond is in dit landschap. Dus volop bloeiende planten en er is geen sprake van overwoekering door brandnetels en bramenstruiken zoals dat in Nederland in de rijke gronden met veel minder variëteit vaak wel het geval is.Montiferru

Na twee uur lopen ben ik weer terug bij de camper. Ik ga douchen en de afwas doen en rijd vervolgens naar het einde van mijn voorlaatste route.

Zoals gezegd het is niet een heel indrukwekkende route. Veel foto’s van deze route zul je dan ook niet tegenkomen in deze blog.

Een parkeerincident

Ik moet hard nodig boodschappen doen. In een redelijk groot dorp vind ik vijftig meter van de route verwijderd een kleine supermarkt. Er ligt een kleine parkeerplaats voor die supermarkt maar de parkeervakken zijn te klein voor de camper en ik steek wel een meter uit. Ik doe dat in een vak waar achter mij nog meer dan voldoende ruimte is om twee auto’s te laten passeren.

Als ik de supermarkt wil inlopen stopt er een auto en een jongen geeft met veel misbaar aan (schreeuwen en handen in de lucht en wijzen) dat ik helemaal verkeerd geparkeerd heb. (Hij is van het type niets presteren, overal aanmerkingen op maken, verwend zijn en alleen aan zichzelf denken). Ik zeg hem rustig dat er verder geen ruimte is op deze parkeerplaats en dat niemand last heeft van mijn geparkeerde camper en gebaar dat er makkelijk twee auto’s naast elkaar de camper kunnen passeren.

Onbegrip

Hij wordt nog kwader. En dan wordt ik ook kwaad om zo aangesproken te worden door een stuk onbenul. Dan maar een krachtterm van mijn kant: Strontzo. Overige bezoekers van de supermarkt die het tafereel gevolgd hebben schieten in de lach en enkele vrouwen slaan de hand voor hun mond vanwege de gebruikte krachtterm. Er wordt hard gelachen en de jongen druipt af. Ik begrijp het niet helemaal en kijk vragend om me heen.

Dan komt er een man van middelbare leeftijd naar mij toegelopen en spreekt me in bijna perfect Engels aan: ‘Die jongen heeft net zijn rijbewijs gehaald en meent de beste chauffeur van de wereld te zijn. Nu rijdt hij dagelijks tot ergernis van iedereen, door het dorp in de auto van zijn vader om aanmerkingen te maken op ieders rijgedrag. Bedankt, want nu weten we hoe we hem moeten aanspreken’ en hij loopt hard lachend weg.

De kerk van Zuri

In Zuri stop ik een moment om de mooie kerk van Zuri te bezoeken.

Zuri

Ook deze kerk stond vroeger veel lager in het dal. Om onder water staan te voorkomen is deze kerk op een hogere plaats in het dorp herbouwd.

Het is een laat Romaanse kerk gebouwd in een prachtige rode vulkaansteen met een bijzondere klokkentoren.

De rest van de voorlaatste route

Over de rest van de route valt niet zo veel te melden. Hij eindigt in ieder geval bij een soort stuwmeer waar ik langs een zandpad mijn overnachtingsplek vind. Niet zo mooi als gisteren maar goed genoeg om willekeurig welke vergelijking dan ook met een Nederlandse overnachtingsplek te kunnen doorstaan.

Delen met je netwerk?
(Visited 112 times, 1 visits today)