Camperreis Spanje dag 84; van Excideuil naar Bleigny

Chablis

Door de Dordogne en de Bourgogne

De voorlaatste dag, de 84e dag van de Camperreis Spanje, zet ik de route voort die ik gisteren begonnen ben. Hij leidt zoals de titel al zegt van Excieuil naar de Chablis.

Dordogne

Vanochtend al vroeg wakker geworden. De hele nacht, als ik wakker was, hoorde ik voortdurend een vogel (geen nachtegaal, want die zingen mooier), een aantal uilen en een beetje elektronisch gepiep dat waarschijnlijk afkomstig is van ofwel een uil of een kikker.

Dus ik ben betrekkelijk vroeg op pad gegaan, aanvankelijk in motregen en mist maar in de loop van de ochtend knapte het weer behoorlijk op. Het eerste gedeelte van de route liep over D-wegen door tal van prachtige dorpjes in de Dordogne. Maar daarna moest ik ongeveer 150 km rijden over de snelweg. Wat geen ramp was want ook dat was een mooie route.

Uiteraard moest ik een keer tanken en dan schrik je je dood van de prijzen. Een liter diesel kostte € 1,50 tegenover € 1,20 in Nederland en soms zelfs onder de € 1,00 in Spanje. Dat soort prijzen zal ons waarschijnlijk ook in Nederland te wachten staan.

Bourgogne

Na de snelweg word ik weer beloond met tal van mooie D- en N-wegen. Van Vierzon tot aan Auxerre gaan die wegen door een heel mooi bosgebied.

Overnachtingsplek Chablis

Voorbij Auxerre rijd ik de Chablis binnen. Het loopt al tegen 17.00 uur en ik besluit hier ergens mijn overnachtingsplaats te vinden en dat lukt ook. Midden in de Chablis-velden. Een mooie plek om mijn laatste nacht van deze Spanje-reis met enige weemoed door te brengen. Morgen de laatste 450 km. En dan is het ook weer goed thuis te komen. Ik kijk er naar uit.

Delen met je netwerk?
(Visited 159 times, 1 visits today)