Camperreis Sicilië dag 0: De Voorbereiding

Sicilië

Het ziet er naar uit dat de hieronder vermelde reis niet door zal gaan. Nu was ik zelf de spelbreker. Voor een niet ernstig lichamelijk ongemak is het waarschijnlijk beter voorlopig thuis te blijven. Zodra de lichten weer op groen springen laat ik weten of deze reis alsnog doorgaat of dat er een alternatief zal komen.

Sicilië; de voorbereiding

Zes weken Sicilië in het vroege voorjaar van 2020. Reeds in januari ben ik begonnen met de voorbereidingen: het plannen van de routes van autoritten en wandelingen.

Waarom er langere tijd geen blog van mij verschenen is

Het is inmiddels lang geleden dat ik met de camper een reis heb kunnen maken. De reden daarvoor was dat het jaar 2019 voor ons een ‘annus horribilis’ was waarin mijn partner vrij ernstig ziek werd en lange tijd onder behandeling is geweest hetgeen operaties, bestralingen, chemokuren, revalidatie en te veel complicaties met zich meebrachten. Bijna dagelijks moesten er ziekenhuisbezoeken afgelegd worden. Maar de situatie is nu gestabiliseerd en we hopen dat die zo blijft. Daarnaast hebben we gedurende deze periode veel te vroeg afscheid moeten nemen van enkele dierbaren. Maar deze wellicht slechtste periode van mijn leven is hopelijk nu ten einde gekomen en is er weer ruimte om naar de toekomst te kijken. Eén van de punten om naar uit te kijken is het weer oppakken van mijn reizend leven.

Reisdoel Sicilië

Sicilië stond al lang vóór mijn camperleven op mijn verlanglijstje: een bereisbare regio met een boeiende geschiedenis, veel afwisselende natuurschoon en wonderschone steden en dorpen. Kortom de moeite waard om het eiland als reisdoel te kiezen.

De reisperiode ligt tussen half maart en eind april. Gedurende die 6 weken probeer ik in 8 routes het eiland te leren kennen. Daarnaast heb ik ook tal van wandelroutes en stadswandelingen in mijn gps opgeslagen zodat ik ter plekke niet meer hoef uit te zoeken waar en hoe ik moet lopen en rijden.

Als inspiratie heb ik een aantal reisgidsen geraadpleegd:

  • Dorothee Sänger en Michael Gahr. Sicilië en de Eolische eilanden, 57 wandelingen. Elmar. Delft 2015. Deze gids bevat 57 wandelingen variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Bij de uitgever kun je ook de gps-tracks downloaden.
  • Sicily, car tours and walks. Sunflower books. London 2016. Deze gids bevat een aantal autoroutes en wandelingen die ook hier in lengte en moeilijkheidsgraad verschillen.
  • Sicilië complete rondreis, 93 highlights – tips van locals – 4 stadswandelingen – volledige autoroute. Deze onvolprezen gids is digitaal te verkrijgen op https://www.euroreizen.be/reisgidsen. Ik maak hier vooral gebruik van de stadswandelingen.
  • Caterina Mesina. Ontdek Sicilië. ANWB. Den Haag. 2016. Gewoon een degelijke reisgids.
  • Visit Sicily. http://www.visitsicily.info/en/. Breed opgezette website van de toeristenorganisaties van Sicilië. Bevat o.a. zeer informatieve thematische folders die te downloaden zijn over o.a.: de keuken, zee, kunst archeologie, natuur, monumenten, barok.

De routes

De volgende auto-routes heb ik gepland:

Delen met je netwerk?
(Visited 704 times, 1 visits today)